Skip to content

Frédérique Spigt en Roel Spanjers

30 april 2024, 20:00u

Gasoline and Matches

Frederique Spigt en Roel Spanjers zijn inmiddels een onafscheidelijk duo. Het is een klein wonder hoe zij samen wel een hele band lijken en de zalen in vervoering brengen.

Spanjers speelde in het verleden met onder anderen Luther Allison en Smokey Wilson door zowel Europa als de VS. In Nederland speelt hij met onder anderen JW Roy en Normaal.

Spigt en Spanjers brengen Eigen werk, Country, Rock, Road & Presley-songs.

Spigt over Spanjers: ‘Spelen met Roel maakt ons Gasoline and Matches’
Spanjers over Spigt: ‘Elvis is alive and she’s beautiful’
Spigt: ‘Dat is te veel eer!’
Spanjers: ‘Dat stond in de krant!’

Afgelopen jaren waren Frédérique Spigt en toetsenvirtuoos Roel Spanjers met het programma Elvis Never Left The Building in vrijwel alle theaters in Nederland te bewonderen. De mensen stonden letterlijk op de stoelen. Het was zo’n succes dat het voor herhaling vatbaar is, dus besloot dit unieke duo om de draad weer op te pakken en zijn nu weer te bewonderen met prachtige ballades en dampende rocksongs van The King. Ze hebben het onuitputtelijke repertoire van Elvis speciaal voor deze gelegenheid tegen het licht gehouden en daaruit nieuwe pareltjes en hits opgediept. Elvis is Rock ‘n’ Roll, Country, Rhythm & Blues, Gospel, Soul en Pop songs uit één en dezelfde bron. Kortom: bijna alle Amerikaanse Roots stijlen komen langs, gebundeld door piano, de stem én rauwe charme van Frédérique Spigt.

Frédérique Spigt is een Nederlandse zangeres en actrice. Ze kreeg landelijke bekendheid in de jaren 80 als zangeres van I’ve got the Bullets. Als soloartiest brak ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998, waar ze voor het eerst in het Nederlands zong.

Roel Spanjers was aanvankelijk vooral muzikant achter de schermen. Hij speelt al jaren mee op diverse albums van Normaal, maar pas sinds de tour van ‘Høk en Swing’ in 2014 staat hij ook met de band op de planken. Roel is zanger, en speelt piano, Hammondorgel en accordeon. Hij tourde in het verleden met onder anderen Luther Allison en Smokey Wilson door zowel Europa als de VS. In Nederland speelt hij met onder anderen JW Roy, Frédérique Spigt en het project van actrice/zangeres Rickey Koole en popprofessor Leo Blokhuis, en hij toert met Johan Derksen.

Kaartverkoop wordt verzorgd door Podium Bredius via Eventix.
Lokatie: Podium Bredius, Burgemeester H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden
TIP: Kom op de fiets, er is weinig parkeergelegenheid

Back To Top